19.10.2015.

PFK: Seminar sudije Franka J. LaBude iz SAD-a

U četvrtak, 22.10.2015. godine, u amfiteatru 3, sa početkom u 09:30 sati, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku gostovat će i održati cjelodnevni seminar sudija iz Sjedinjenih Američkih Država Frank J. LaBuda.

Sudija LaBuda je sudija na najvišem trial level sudu u saveznoj državi New York. Na tu funkciju izabran je 1997. godine. Više od 160 njegovih presuda su objavljene i predstavljaju pravni precedent. Ustanovio je dva specijalizirana suda: Sud za drogu te VetTrack, sud koji procesuira krivične prestupnike sa posebnim potrebama kao rezultat službe u vojnim snagama SAD-a. Njegova pravnička karijera pokriva preko četiri decenije. Uvaženi je predavač i predavao je u brojnim državama svijeta.

Certifikati su obezbijeđeni za sve učesnike. Učešće je besplatno i otvoreno za sve zainteresovane. Predavanje neće biti prevedeno, te je stoga aktivno poznavanje engleskog jezika poželjno za sve učesnike.

Pravni fakultet moli da svoje učešće prethodno najavite na: haris.hasic@pfk.edu.ba

Agendu i više informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.