19.12.2016.

Otvoren konkurs za “Global UGRAD” program razmjene za akademsku 2017/18. godinu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavila je poziv svim zainteresovanim da se prijave na Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD).

Global UGRAD omogućava talentovanim studentima stipendije za razmjenu na nivou osnovnih studija u trajanju od jednog semestra na univerzitetima ili koledžima u Americi.

Program omogućava budućim liderima da se upoznaju sa američkim društvom, kulturom i akademskim institucijama i pruža im mogućnost da unaprijede svoje profesionalne vještine, kao i da predstave svoju kulturu i tradiciju američkim studentima.

Stipendija pokriva troškove puta, troškove školarine, smještaja i medicinskog osiguranja, troškove udžbenika, kao i mjesečnu novčanu naknadu.

Poziv je otvoren do 31.12.2016. godine.

Više informacija na stranici Ambasade SAD u BiH.

(STUDOMAT.ba)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.