Osmi Sajam kreditiranja u okviru projekta “Volontiraj, kreditiraj” u Sarajevu

Osmi Sajam kreditiranja u okviru projekta koji organizira Udruženje INFOHOUSE ove godine bit će održan 21. maja u Domu mladih u Sarajevu sa početkom u 12.00 sati.


volontiraj kreditiraj sajam 2015

Na sajmu će ovaj put biti predstavljena 84 projekta iz istog broja škola sa područja cijele Bosne i Hercegovine odnosno 43 opštine i grada.

Ukupni novčani fond kojim će biti podržani učenički projekti je 20.000 KM, dok svaki od odabranih projekata tokom sajma ima priliku da bude podržan u iznosu do 1.500 KM. Učenici će sami tokom sajma glasanjem odabrati koji su to projekti najbolji i koji će finansijski biti podržani.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Novčani fond je prikupljen tokom prošlogodišnjeg Socijalnog dana kada su srednjoškolci proveli jedan dan radeći kod različitih poslodavaca, a zarađene dnevnice prikupljene su na jednom mjestu i biće iskorištene za realizaciju projekata, navodi se u saopštenju organizatora.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice ali i poboljšanje statusa mladih u cjelini. Podciljevi ovog projekta jesu i uspostavljanje kontakata između sadašnjih i budućih profesionalaca, te učenika i lokalne zajednice kako bi učenici mogli promovisati solidarnost i volonterizam kao trajne vrijednosti u zajedničkom radu.

(STUDOMAT.ba)