O nama

STUDOMAT je studentski informativni portal osnovan 2012. godine, namijenjen studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, pomoćnim materijalima za pripremu ispita, povremenom ili stalnom zaposlenju, stipendijama, smještaju itd.

U Bosni i Hercegovini nije postojala uređena i ažurna internet adresa na kojoj su studenti i mladi mogli na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije o ovoj tematici, te je zbog toga i nastala ideja za pokretanjem ovog tematski fokusiranog portala.

STUDOMAT portal se bavi obradom studentskih tema i objavljivanjem aktuelnih studentskih novosti, stipendija, konkursa za posao, te informacija sa univerziteta i fakulteta iz Bosne i Hercegovine.

STUDOMAT forum je dinamična internet zajednica koja broji više od 18.000 članova i omogućava brzu razmjenu mišljenja, znanja i iskustava. Postanite dio najveće internet zajednice studenata u BiH. Registrujte se klikom ovdje.

Skriptarnica je dio STUDOMAT portala u kojem možete pronaći propise koji uređuju oblasti obrazovanja, te studentskog i omladinskog organizovanja, pomoćne materijale za pripremu ispita i ostale materijale vezane za tematiku portala. Posjetite Skriptarnicu klikom ovdje.

Ispod možete preuzeti logo za svijetlu i tamnu podlogu. Za više informacija kontaktirajte nas na info@studomat.ba.

logo_svijetla_podlogalogo_tamna_podloga