Nove prilike za inžinjere budućnosti

Infobip je u Bosni i Hercegovini prisutan dugi niz godina i aktivno radi na razvoju i upošljavanju novih generacija. U ovoj kompaniji su veoma svjesni važnosti obrazovanja i napora koje naš školski sistem ulaže u buduće generacije. Iako se najčešće usmjereni na studente, kao društveno odgovorna kompanija nisu zaboravili na naše mlađe, ništa manje brilijantne talente.


U Infobipu su također svjesni i ograničenja sa kojima se naše škole suočavaju i želja im je pomoći u tom procesu i tako stvarati nove prilike gdje se mladi ljudi mogu upoznati sa najmodernijom tehnologijom i mogućnostima koje im se nude u IT/Telekomunikacijskoj industriji.

Infobip ima jedinstvenu perspektivu jer djeluju globalno u telekomunikacijskoj industriji. Do danas broje preko 40 ureda u svijetu, te svo to znanje i stečeno iskustvo primjenjuju i na lokalnom nivou, te im je cilj mladim ljudima u našoj državi približiti industriju u kojoj djeluju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Tokom 2016. godine realizovali su dva projekta ovog tipa. Prvi pod nazivom „Hour of Code: Teaching a bit of coding magic in Sarajevo“ uz partnerstvo sa nekoliko osnovnih škola u Kantonu Sarajevo. Hour of Code je globalna inicijativa koja za cilj ima upoznati desetine miliona studenata širom svijeta sa svijetom programiranja. Događaj je uspješno organizovan u preko 180 zemalja.

Infobip je također i dio projekta IT Girls, koji se realizuje pod pokroviteljstvom UN-a i koji ima za cilj da podstakne mlade žene da od rane dobi počnu razmišljati u smjeru informacionih i komunikacijskih tehnologija.

Svjesni važnosti ulaganja u obrazovanje budućih generacija, entuzijastični zaposlenici Infobipa trenutno rade na organizaciji nove konferencije koja također za cilj ima da naše mlade, pametne umove podstakne na razmišljanje o informacionim tehnologijama kao mogućoj sferi svojih interesa.

Konferencija pod imenom „Devoxx4kids Bosnia and Herzegovina“ će se održati u saradnji sa organizacijom Devoxx koja je jedan od najvećih organizatora IT konferencija.

Konferencija će se održati 12. novembra u Sarajevu i predstavlja prvu konferenciju ove vrste u regiji. Namijenjena je učenicima 6. i 7. razreda osnovnih škola koji će imati priliku da se kroz igru pobliže upoznaju sa osnovama programiranja, robotike i elektronike.

„Veoma nam je drago što smo uspostavili saradnju sa organizacijom Devoxx i što ćemo prvi u regionu imati priliku organizovati ovu konferenciju za mlade talente. Ideja je da našim najmlađima na zanimljiv i zabavan način približimo osnove programiranja, te podstaknemo njihov interes za IT i možda na taj način otkrijemo buduće šampione programiranja“ kažu iz Infobipa.

Više inforacija o samoj konferenciji i o načinu prijave učesnika možete dobiti putem email adrese Careers.BiH@infobip.com.

(STUDOMAT.ba)