Nova Googleova VR aplikacija rješava vas straha od govora pred gomilom ljudi

Nova Googleova Android aplikacija za VR, koja nosi naziv "Public Speaking for Cardboard", omogućava korisnicima da se riješe straha od govora pred većim brojem ljudi, ali i da bolje uvježbaju svoj govor ili prezentaciju.


Nova Googleova VR aplikacija rješava vas straha od govora pred gomilom ljudi

Riječ je o besplatnoj aplikaciji koja je još uvijek u fazi dorade, ali se zainteresovani mogu ovdje prijaviti za isprobavanje njene rane verzije. U pripremi je ista aplikacija za iOS.

Public Speaking for Cardboard trenutno pruža mogućnost biranja između dva različita okruženja: male konferencijske dvorane ili velikog auditorijuma, zajedno sa uvjerljivo animiranom publikom, pratećim šumovima i ambijentalnom bukom koja bi korisniku trebala pomoći da se uživi u cijelo iskustvo.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

I ne samo to: korisnik cijelom virtuelnom iskustvu može dodati i svoje prezentacijske slideove koji će se pojaviti na velikom ekranu iza njega na virtualnoj govornici, a tu je i prikaz vremena koje je proteklo prilikom izvođenja prezentacije.

Developeri koji rade na razvoju ove Googleove aplikcije trenutno unapređuju animaciju publike i njihove reakcije kako bi bile što uvjerljivije korisniku, a namjeravaju dodati i nove tipove okruženja, te mogućnost snimanja glasa.

(INFO.ba)