Najveći evropski festival slobode “OPEN Fest” u Sarajevu

U Sarajevu će se od 27 do 29. oktobra ove godine održati najveći evropski festival sloboda.


Najveći evropski festival slobode OPEN Fest u Sarajevu 1

Riječ je o prvom OPEN Fest-u koji će okupiti 30 domaćih i stranih predavača, te nekoliko hiljada učesnika, ujedinjenih oko ideja slobode. Cilj festivala je dugoročna promocija značaja ekonomskih, političkih i svih ostalih sloboda pojedinca na prostoru Zapadnog Balkana.

Glavni govornici OPEN Fest-a su dr. Tom Palmer, libertarijanski autor i teoretičar, Mustafa Akyol, turski autor i novinar i Vit Jedlička, osnivač i predsjednik države Liberland. Pored navedenih, na festivalu će govoriti Sam Bowman, izvršni direktor Adam Smith instituta, Gerald Frost, univerzitetski profesor i nekadašnji savjetnik Margaret Thatcher, Dan Mitchell, ugledni ekonomista sa Cato instituta, Josef Šima, predsjednik CEVRO instituta i brojni drugi govornici.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Tokom festivala održat će se ESFL konferencija, te događaji predstavljanja Istanbul Network For Liberty, internacionalnog indeksa privatnog vlasništva i regionalnog Barometra slobode. Festivalska agenda uključuje niz drugih sadržaja za učesnike, od kojih se izdvajaju umjetničke izložbe, projekcije filmova, brojne DJ zabave i veliki koncert Ede Maajke, Frenkia i DJ Soul u Domu Mladih, čime će se zatvoriti ovogodišnji OPEN Fest.

Sarajevo će u oktobru biti centar liberalne misli i domaćin brojnim istaknutim ličnostima koji svojim angažmanom učestvuju u oblikovanju globalne društvene stvarnosti. OPEN fest će se održavati svake godine, sa dugoročnom misijom da učini Sarajevo “gradom slobode”, a Bosnu i Hercegovini državom gdje će se poštivati osnovne slobode pojedinca, navodi se u saopštenju organizatora OPEN festivala.

Više informacija o festivalu možete dobiti na službenoj Facebook stranici ili web stranici Festivala.

najveci-evropski-festival-slobode-open-fest-u-sarajevu-1

(STUDOMAT.ba)