Najava: Omladinski program BHR1 #434

Praznični dani ne postoje kada je u pitanju radio program, pa tako ni za Omladinski program BHradija1.


Prvi dani maja kao i ostatak sedmice ponudiće vam redovne emisije i nove sadržaje u istim u redovnim terminima OP-a. U nastavku donosimo kratku najavu, a vi odaberite nešto za sebe i – slušajte…

Ponedjeljak, kao i obično nudi dvije emisije u našoj produkciji. U prvoj (Čuj BiH+) vam prezentiramo priče i priloge koji su obilježili sedmicu/e za nama, a od 19:10h na programu su novi sadržaji koje priprema ekipa naših novinara i saradnika. Magazin Čuj BiH! možete, kao i ostale emisije iz OP ponude tokom sedmice, slušati i u repriznom terminu, od 00:10h.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Mladi koji se bave muzikom stvarajući svoje vlastite pjesme prostor za medijsku promociju svog rada imaju u OP-u svakog drugog utorka. Emisija se zove BH Demo Liga, a adresa na koju nam možete slati svoje snimke je bhdemoliga@gmail.com. U emisiji preslušavamo muziku domaćih demo sastava i autora, predstavljamo neke od njih kroz kratke intervjue, te najavljujemo koncerte i festivale na kojima ih možete vidjeti i čuti.

Prva srijeda u maju donosi i novo izdanje emisije/magazina Like&Share. Tu se bavimo karijerama i životnim pričama uspješnih mladih ljudi, predstavljamo njihove projekte, hobije, zanimanja, a redovno vas upućujemo na događaje i prilike da svoje slobodno vrijeme provedete kvalitetno i(li) zabavno. Kroz novi Like&Share vodiće vas Marina & Hamza.

Četvtkom je rezervisan za uvijek drugačije sadržaje; emisija se zove Slobodni poligon, a najčešće su u pitanju raznovrsni govorni sadržaji: zanimljive priče, intervjui, specijalni/tematski programi ili gostujuće produkcije. U trenutku nastajanja ove najave još nije izvjesno šta ćete slušati 05.maja/svibnja, no izvjesno je da će biti interesantno, vjerovatno poučno i(li) inspirativno. Ne propustite novi Poligon, u jednom od ponuđenih termina.

Petak, šesti dan novog mjeseca, nudi novo izdanje jedne od nekoliko naših muzičkih emisija. Oscilator radio show je mjesto za promociju kvalitetne, ne nužno komercijalne, elektronske muzike. Svoje povjerenje u dobar izbor možete povjeriti ekipi koja se preko decenije bavi promocijom ovakvog, savremenog zvuka, a više o njima možete pronaći i na oscilator.net.

OP 434 (02.05.- 06.05.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)