Ministarstvo odbrane BiH: Javni oglas za prijem novih 350 vojnika u OS BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine u narednom periodu planira zaposliti u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH 350 mladih vojnika.


Foto: Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine
Foto: Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine

Jučer, 5. maja, ovo Ministarstvo je objavilo javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH. Radi se o 18. klasi mladih vojnika, a planiran je prijem 350 mladih vojnika.

– Kao i svake godine, u cilju popune upražnjenih formacijskih mjesta nastalih odlaskom profesionalnih vojnih lica iz OS BiH u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, Ministarstvo odbrane vrši zanavljanje personala u kategoriji vojnika. Proces odabira će se izvršiti na objektivan i transparentan način, na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati pokažu na testiranjima. U cilju pripreme kandidata, na web stranici MO BiH će, osim javnog oglasa, biti objavljeni i testovi općeg znanja i norme za testiranje, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH uoči objavljivanja Javnog oglasa.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici OS BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regionu, te se i od ove klase budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se iznesu s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i podršci svim narodima i građanima u BiH, poručuju iz Ministarstva te napominju kako služba u OS BiH donosi i mogućnosti napredovanja na osnovu vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo odbrane BiH pozvalo je sve zainteresovane kandidate/kandidatkinje, koji ispunjavaju opće i posebne uslove oglasa, da se prijave na javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine.

(Klix.ba)