Luksuzni studentski hotel od septembra u Sarajevu

Domaći i strani studenti od naredne akademske godine imat će na raspolaganju univerzitetski - studentski hotel koji je smješten u naselju Nedžarići u Sarajevu. Zvanično otvaranje tog objekta planirano je za septembar, a u njemu će biti zaposleno oko 30 radnika.


Foto: FENA/Klix
Foto: FENA/Klix

Domaći i strani studenti od naredne akademske godine imat će na raspolaganju univerzitetski – studentski hotel koji je smješten u naselju Nedžarići u Sarajevu. Zvanično otvaranje tog objekta planirano je za septembar, a u njemu će biti zaposleno oko 30 radnika.

Predstavnik investitora Ismet Dahić ispričao je Agenciji FENA da je objekt projektiran po savremenim evropskim standardima sa svim sadržajima neophodnim za populaciju kojoj je namijenjen, prenosi MOJportal.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Objekat će moći primiti oko 240 studenata. Imat će 138 soba, jednokrevetnih i dvokrevetnih, kao i šest apartmana. Izgrađen je na nivou hotela s tri zvjezdice i ispunjavat će sve uslove savremenog življenja. Studentima će biti na raspolaganju telefonija, televizija, internet… U hotelu će biti prostor za molitvu, a raditi će i kuhinja, fotokopirnica, biblioteka, turska kupatila, fitnes klub i drugi prateći sadržaji, kazao je Dahić.

Naglasio je da će u tom privatnom studentskom hotelu biti zaposleno oko 30 radnika raznih profila, a prioritet za njihovo angažiranje bit će stručnost i profesionalnost. Oprema u objektu najvišeg je nivoa kvaliteta, većinom domaćih proizvođača, a i izvođači radova su domaći.

Dahić naglašava da će studenti u tom objektu imati mnogo bolje uslove za boravak nego što ih imaju studenti na raspolaganju u postojećem studentskim domovima, ali cijena usluga još nije definisana.

– Cijene još nisu definisane, ali će biti dostupne za nešto imućnije studente jer su uvjeti boravka koje im nudimo mnogo bolji nego što su u postojećim studentskim domovima, kazao je on.

Istaknuo je dobru saradnju što je ostvaruju s rukovodstvom Studentskog centra Sarajevo, odnosno doma koji je smješten u neposrednoj blizini novog objekta u Nežarićima.

– Nadam se da ćemo u narednom periodu zajedničkim programima i aktivnostima uvezati ova dva doma, a sve u korist i za potrebe studenata. Pokušat ćemo se dogovoriti da zajednički koristimo njihove sportske terene koje već imaju uređene i napravimo ono što nam bude nedostajalo, kazao je.

Dahić je istaknuo da se radovi na tom objektu odvijaju prema planu te da se zvanično otvaranje očekuje polovinom septembra.

(Fena/MOJportal)