Kako i koliko se život promijeni u vrijeme ispitnih rokova

Svaki student zna da postoje dva života koja vodi, ovisno jesu li ispitni rokovi počeli ili ne. Ekipa s College Humor-a napravila je super strip u kojem sažimaju ono najbitnije što se promijeni kad učimo za ispite...


rokovi zivotne promjene naslovna

1. Buđenje

Svaki dan započinje buđenjem – ležernim rastezanjem u krevetu i rješavanjem egzistencijalnog pitanja otići na predavanje ili ne…Hm, ako se odlučiš na ovu drugu opciju, razmisli može li te neko potpisati na predavanju. Za vrijeme rokova situacija je malo drugačija – u vrijeme kad se inače budiš već si na nogama, tačnije stolici i štrebaš i mrziš alarm i rokove i glupu ideju da upišeš faks. Ko se uopšte usrećio time? 🙂

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

rokovi-zivotne-promjene-1
2. Predavanja

Iako najradije provjeravaš Fejs ili crtaš leptiriće i ptičice pod predavanjima, tik prije početka rokova nema pažljivijeg i entuzijastičnijeg studenta od tebe. Tu sam, spreman sam i slušam jer svi znaju da je to već dovoljno za prolaz.

rokovi-zivotne-promjene-2
3. Ručak

Nema energije bez hrane. I dok inače prebireš po tanjiru u menzi i očajavaš jer je rižoto presuh, baš kao i bečki, za vrijeme rokova u zdjelicu sa žitaricama dodaješ red bull, kafu i ekstrakt kofeina – u čem god se nalazio.

rokovi-zivotne-promjene-3
4. Telefonski pozivi s roditeljima

Kome se još sluša koja se rodica udala dok ja trunem na faksu i tratim najbolje godine? U vrijeme ispitnih rokova ovakvi su razgovori jednostavno neizdrživi. Ali nema boljeg psihologa od mame!

rokovi-zivotne-promjene-4
5. Surfanje po netu

Onaj viralni video psa koji jede kajganu ili laje na ananas nikada nije zvučao privlačnije…Možda da pogledaš samo to i ništa više? Tri sata kasnije, naravno da gledaš četvrtu epizodu omiljene serije…Proklet bio Youtube!

rokovi-zivotne-promjene-5
6. Druženje s prijateljima

Osim što blebećeš puno više nego inače, zašto svi prijatelji podsjećaju na limenke red bulla?

rokovi-zivotne-promjene-6
7. Vrijeme za spavanje

Aaargh, opet gledaš na sat i razmišljaš o prošlom mjesecu kad si se blažen vraćao s onog izlaska u isto ovo vrijeme… 🙂

rokovi-zivotne-promjene-7

(mojfaks.com/College Humor)