Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
15.12.2016.

Infografik: Kradljivci vremena u radnom okruženju

Pssst! Da li čitate ovaj članak, a trebali bi već odavno da radite radite nešto drugo? Da pretpostavimo, došli ste do njega preko Facebooka ili Twittera, za vrijeme “pauze”?

Ako je zaista tako, onda ste zvanično krivi za jedan od najčešćih načina gubljenja radnog vremena: surfanje socijalnim mrežama dok radite. Vaša kazna: do kraja pročitajte ovaj članak.

A šta je s Vama koji ovaj tekst čitate dok ste na sastanku, krijući mobilni telefon ispod stola? Ako to radite, onda ste i Vi krivi za gubljenje radnog vremena na jedan od najčešćih načina – na sastancima, ali to i sami znate. Osim toga, to vjerovatno i nije Vaša lična greška.

Dok smo na temi o neradu na radu i dok imate vremena – imate li ga? Još jedan česti ubica produktivnosti jeste traženje novog posla dok ste na poslu.

O ovim, ali i drugim načinima dangubljenja na poslu i njihovim zanimljivim statistikama pročitajte u narednom infografiku.

kradljivci-vremena-na-radnom-mjestu-infografik

(Poslovni svijet)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.