Global Talent: AIESEC BiH vas šalje na stručno usavršavanje u Njemačku

Ukoliko ste diplomirali ili magistrirali u polju marketinga ili IT-a kroz program Global Talent možete provesti između 6 i 12 mjeseci na stručnoj praksi iz navedenih oblasti u Njemačkoj.


Global talent logo

Global Talent je program stručnih praksi koji AIESEC nudi svim osobama do 30 godina sa završenim diplomskim ili postdiplomskim studijem. Ovi projekti su usmjereni prema stručnom usavršavanju i sticanju prvih radnih iskustava u jednoj od zemalja AIESEC članica. Program odlikuje kreativna i profesionalna radna atmosfera za savršen početak lične karijere.

Projekti stručnih praksi iz polja Marketinga i IT-a se održavaju u: Münsteru, Darmstadtu, Münchenu i Bambergu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako bi pristupili ovom projektu, potrebno je da se javite jednom od AIESEC lokalnih ureda u vašoj blizini koji će vas nakon toga pozvati na razgovor na kojem će se utvrditi vaše znanje engleskog i da li ste pogodni za praksu na koju se prijavljujete. Tokom čitavog procesa apliciranja će uz vas biti jedan član organizacije.

Kako bi pristupili bazi podataka AIESEC-a potrebno je izvršiti uplatu naknade od 190 KM, koja vam obezbjeđuje seminar koji će održati AIESEC prije vašeg odlaska i ostale logističke troškove prilikom odlaska osobe na projekat. Važno je naglasiti da se naknada tek uplaćuje ukoliko osoba uspješno okonča razgovor s lokalnim uredom, te se taj iznos može refundirati ukoliko osoba bude odbijena sa tri željene prakse na koje je aplicirala.

Ukoliko ste zainteresovani, javite se na e-mail: info@aiesec.ba ili direktno jednom od AIESEC lokalnih ureda u vašoj blizini.

(STUDOMAT.ba)