Forum Mladih Igmanske Inicijative: Drugi Forum nove regionalne politike i evropskih integracija

Forum mladih Igmanske inicijative i Fondacija Friedrich Ebert, kancelarija u Beogradu, pozivaju sve zainteresovane da se prijavite za učešće u radu II Foruma nove regionalne politike i evropskih integracija: Problem nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji - rješenje po uzoru na nordijski model saradnje, koji će se održati od 14. do 16. novembra 2014. godine u Beogradu, Republika Srbija.


forum mladih igmanske inicijative

Forum mladih Igmanske inicijative i Fondacija Friedrich Ebert, kancelarija u Beogradu, pozivaju sve zainteresovane da se prijavite za učešće u radu II Foruma nove regionalne politike i evropskih integracija: “Problem nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji – rješenje po uzoru na nordijski model saradnje”, koji će se održati od 14. do 16. novembra 2014. godine u Beogradu, Republika Srbija.

Forum je namijenjen visoko motivisanim pojedincima koji su spremni da u dinamičnom radnom okruženju učestvuju u razmjeni ideja i stavova o najvažnijim pitanjima koja se tiču odnosa između zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma, analiziraju i diskutuju aktuelne politike vlada u regionu i njihov odnos prema Evropskim integracijama, regionalnoj stabilnosti i saradnji.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kriterijumi za učesnike:

  • da su državljani jedne od zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma (Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora);
  • da su uzrasta starijeg od 20 godina;
  • da mogu da prisustvuju konferenciji u cjelosti;
  • da su aktivisti demokratskih političkih stranaka u region ili mirovnih pokreta i udruženja građana;
  • da za sebe smartaju da spadaju u grupu mladih ljudi koji su spremni da preduzmu inicijativu radi brže normalizacije odnosa među zemljama potpisnicama Dejtonskog sporazuma.

Prijava i selekcija kandidata: Zainteresovani kandidati koji ispunjavaju navedene kriterijume, mogu se prijaviti slanjem prijavnog formulara (u prilogu) i biografije sa jednom kolor fotografijom, do 5. novembra 2014. godine na email adresu fmii@europe.com.

Forum mladih Igmanske inicijative je regionalna omladinska mreža koja se zalaže za izgradnju mira, tolerancije, razumijevanja i povjerenja između zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma, kao i za lokalnu i regionalnu saradnju mladih u oblasti kulture, nauke i obrazovanja. Forum je predstavništvo mladih u okviru Igmanske Inicijative, koja je osnovana u novembru 2000. godine i obuhvata više od 150 nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

Sve troškove boravka, ishrane, putnih troškova i radnih materijala snose organizatori konferencije!

(STUDOMAT.ba)