Forbesova lista najutjecajnijih ljudi ispod 30 godina

Objavljena je godišnja Forbesova lista najuspješnijih preduzetnika, inovatora i vizionara mlađih od 30, a neka od imena na popisu itekako su poznata: između ostalih tu su Kylie Jenner (19), Margot Robbie (26) i Evan Rachel Wood (29).


Forbes klasa 2017: Emily Motayed, Tyler Oakley, Alice Zhang, Mitchell Hashimoto
Forbes klasa 2017: Emily Motayed, Tyler Oakley, Alice Zhang, Mitchell Hashimoto

Ukupno je odabrano 600 mladih ljudi, po 30 osoba u svakoj od dvadeset kategorija, a tu ima mnogo poznatih lica. Najviše, naravno, u grupi “Hollywood & Entertainment” gdje možete pronaći Margot Robbie koja je imala uspješnu godinu najviše zahvaljujući filmovima “Legenda o Tarzanu” i “Odred otpisanih”, ali i ličnoj produkcijskoj kući LuckyChap Entertainment.

Tu je i Evan Rachel Wood koju je u ovo društvo lansirala uloga u serijalu “Westworld”, kanala HBO koji obara rekorde gledanosti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kylie Jenner na popisu se našla među najuspješnijim mladim preduzetnicama jer je njena kozmetička firma “Kylie Cosmetics Line” u 2016. ostvarila ogromnu dobit pa je s tim preduzetničkim projektom, prema Forbesovim procjenama, postala druga osoba iz klana Kardashianovih koja najbolje zarađuje. Na vrhu je, naravno, Kim Kardashian.

Sve veća prisutnost i značaj digitalnih medija olakšao je put na ovaj popis mnogim mladim „internet seznacijama“, beauty i modnim blogerima. Tu su, među ostalima,  21-godišnja blogerka Bethany Mota i 24-godišnja Danielle Bernstein autorka bloga WeWhoreWhat.

I druge kategorije su interesantne pa ako vas zanima ko će, po svoj prilici, za koju godinu ozbiljno vladati svijetom, čitav popis možete provjeriti ovdje.

(Biznis info)