EYP BiH poziv za učešće: Postanite dio nezaboravne priče “Sarajevo 2016”

Nakon uspješno realiziranih Regionalnih foruma, Evropski parlament mladih u BiH organizira drugu Nacionalnu sesiju pod nazivom "Sarajevo 2016".


EYP Sarajevo 2016

U periodu od 19. do 22. maja 2016. godine, u Sarajevu će se na jednom mjestu okupiti mladi ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva. Nacionalna sesija predstavlja simulaciju rada Evropskog parlamenta te će kroz program sesije učesnici imati priliku diskutirati o najaktuelnijim problemima sa kojima se susreće evropsko društvo.

Cilj projekta jeste promocija aktivnog evropskog građanstva i jačanje društvene svijesti. Svi mladi koji budu izabrani kao učesnici ovog projekta unaprijedit će svoje vještine javnog govora, kritičkog razmišljanja i timskog rada.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Evropski parlament mladih u BiH očekuje da će učesnici pokazati:

  • Komunikacijske i vještine debatiranja
  • Odlično poznavanje engleskog jezika
  • Spremnost na timski rad

Bitno je istaknuti da bi svi učesnici trebali biti uzrasta od 16 do 19 godina. Cijena participacije na ovom događaju iznosi 60 KM, što uključuje troškove hotelskog smještaja, obroka, materijala i certifikata koje će dobiti svaki učesnik, a troškovi prijevoza učesnika izvan Sarajeva će biti refundirani. Prethodno iskustvo u događajima organiziranim od strane Evropskog parlamenta bit će uzeto u razmatranje.

Organizatori posebno ističu zadovoljstvo što je Ambasada Švicarske u BiH prepoznala kvalitet i značaj ovog projekta, te je odlučila podržati projekt kao glavni sponzor i partner.

Ukoliko i vi vjerujete da mladima i pozitivnim ljudima treba pružiti priliku da iskažu svoja mišljenja i stavove, ne oklijevajte da postanete dio ove uzbudljive priče. Aplicirati možete putem ovog linka, a za sve dodatne informacije posjetite www.eyp.ba i zvaničnu Facebook stranicu.

Rok za apliciranje je 01. maj 2016. godine.

O EYP

Evropski parlament mladih (EYP) je nevladina organizacija koja djeluje u BiH od 2013. godine. Ova organizacija predstavlja jednu od najvećih evropskih platformi za političku debatu, međukulturalne susrete, političko obrazovanje i razmjenu ideja.

(STUDOMAT.ba)