07.10.2016.

Ekonomski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić“ obilježio 40. godišnjicu

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, jučer je Svečanom akademijom obilježena 40. godišnjica postojanja i rada ove visokoobrazovne institucije.

Svečanosti su prisustovali eminentni profesori, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, predstavnici privrednog sektora, uvažene zvanice te studenti ovog Fakulteta.

Na samom početku svečanosti prisutnima se obratila v. d. dekana, doc. dr. Azra Bajramović, koja je u ime Ekonomskog fakulteta pozdravila sve prisutne, osvrnuvši se u svom govoru na historiju razvoja Ekonomskog fakulteta te planove za budućnost ove institucije. Naglašeni su i značajni rezultati Ekonomskog fakulteta u vidu saradnje sa regionalnim akademskim institucijama, realizacija projekata međunarodne saradnje te brojni rezultati u pojedinačnim projektima studenata u saradnji sa domaćim privrednim sektorom.

Prisutnima su se obratili i uvaženi gosti: Federalna ministrica nauke i obrazovanja prof. dr. Elvira Dilberović, kantonalni ministar nauke, obrazovanja kulture i sporta dr. Rašid Hadžović, izaslanica rektora Univerziteta „Džemal Bijedić“, prof.dr. Seada Pašića, prof. dr. Vahida Žujo te predstavnici privrednog sektora sa kojima Ekonomski fakultet ima dugogodišnju saradnju: generalni direktor i vlasnik, jedne od najvećih bh. kompanija, Violete gospodin Petar Ćorluka i gospodin Adil Šuta, direktor BH Telecom Direkcija Mostar.

Nakon prigodnih obraćanja prisutni su mogli uživati uz hor Mostarske kiše koji vodi profesorica Amra Dugalić, pogledati izložbu arhivsko-dokumentarne građe Fakulteta te izložbu izdavačke djelatnosti Fakulteta.

Nakon centralnog dijela svečanosti uslijedila je Tribina koju je vodio prof. dr. Mehmedalija Hadžović, savjetnik za ekonomiju pri Vijeću ministara BiH. Tema tribine bila je: Reformska agenda u funkciji jačanja BiH.

Svečanost je završena svečanim prijemom za sve zvanice, goste i prijatelje Fakulteta.

(STUDOMAT.na)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.