25.09.2016.

Drugi krug prijava za BEUM 2016: 300 studenata u Beogradu na najvećoj simulaciji institucija EU na svijetu

Konkurs za prijave na studentsku konferenciju Beogradski model Evropske unije – BEUM 2016.

Udruženje BEUM uz podršku Grada Beograda, Kancelarije za mlade Grada Beograda, Narodne skupštine i drugih partnera poziva studente i srednjoškolce da se prijave na najveću studentsku simulaciju institucija Evropske unije na svijetu koja se održava od 26. do 30. oktobra 2016. godine u prostorijama Narodne skupštine Republike Srbije.

300 studenata različitih fakulteta iz 50 zemalja, simuliraće rad Evropskog vijeća, Vijeća Evropske unije, Evropskog parlamenta i Evropskog suda pravde, uz predviđene uloge i lobista i novinara. Ovo je odlična prilika za sve studente koji su zainteresovani da se povežu sa kolegama iz inostranstva, nauče kako funkcionišu institucije Evropske unije, vježbaju javni nastup i time unaprijede postojeća znanja i vještine.

Uz simulaciju, u okviru konferencije će se održati i međunarodni panel o “Evropi u krizi” na kojem će govoriti stručnjaci za međunarodne odnose i Evropsku uniju.

Prijave su otvorene do 15. oktobra 2016. godine na internet stranici www.belgrade-meu.org/apply-now i mogu se prijaviti punoljetni srednjoškolci i studenti sa svih fakulteta.

(STUDOMAT.ba)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.