Drugi #BHIGF: Poziv za studente/ice iz Bosne i Hercegovine

Drugi "Bosanskohercegovački forum o upravljanju internetom" organiziran je od strane One World Platform u partnerstvu sa Regulatornom agencijom za komunikacije (RAK) pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.


Drugi BHIGF

#BHIGF će biti održan 21. oktobra 2016. godine u Sarajevu. I ove godine, poseban program i prilika za učešće nudi se studentima/cama iz svih gradova Bosne i Hercegovine.

Zašto nam je važno imati prisutne studente i studentice iz čitave BiH?

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kao i prošle godine, glas studenata i studentica nam je iznimno važan u dijalogu o bh. internetu. Glas mladih je oduvijek bio pokretačka i inovativna snaga društva, kao i hrabri glas koji propituje status quo i ne boji se rizika. Upravo to je ono što želimo da čujemo od vas i ove godine. Pored samog prisustva na drugom Forumu o upravljanju internetom, studentima i studenticama iz Bosne i Hercegovine smo kreirali još jedan dodatni dan sa posjetom Parlamentu i predavanjem od strane Vijeća Evrope.

Kako do učešća?

Ovim putem pozivamo zainteresirane studente i studentice da nam daju svoj odgovor na pitanje “Šta za tebe znači slobodan internet? Ko omogućava/ograničava internet slobode?”, i na taj način obezbijede sebi besplatno učešće (troškove prevoza i smještaja pokriva Vijeće Evrope) na Forumu, pojačaju glas i vidljivost mladih ljudi te na taj način obogate drugi “Bh. forum o upravljanju internetom.” Prijave (kao i kratki esej kao tvoj odgovor na pitanje “Šta za tebe znači slobodan internet? Ko omogućava/ograničava internet slobode?”) se vrše preko linka ovdje.

O čemu ćemo razgovarati?

Sam Forum ima tri ključne teme: pokretanje Startup-a i ljudska prava, izvještavanje o terorizmu u doba društvenih mreža i pristupačnost interneta i tehnologije za osobe sa specifičnim potrebama, sve tri teme u kontekstu Bosne i Hercegovine. Dan koji prethodi tome je namijenjen isključivo za vas – studente/ice a uključuje posjetu Parlamentu BiH, predavanje od strane Vijeća Evrope i još par iznenađenja koja ćemo vam otkriti u danima koji slijede.

Šta ja kao studenti/ica imam od toga?

Važno nam je stvoriti jednake prilike za studente i studentice iz čitave Bosne i Hercegovine, kao i dati prostor za učenje i dijeljenje mišljenja. Također, vođeni iskustvom od prošle godine, Forum je odlična platforma da studenti/ice za lični networking i širenje poslovnih i privatnih poznanstava.

Šta je još važno da znam?

Broj mjesta je ograničen. Krajnji datum za prijavu je 03.10.2016. Organizacioni komitet Foruma o upravljanju internetom vrši selekciju studenata/ica na osnovu njihovih odgovora na zadato pitanje, tako da što kreativniji i srčaniji odgovor – to bolje! Potrebno je poznavanje Engleskoj jezika radi prvog dana koji je isključivo posvećen studentima/cama gdje ćemo imati i strane govornike/ce, dok je drugog dana (sam Forum) obezbijeđen prevod. Refundacija troškova putnih karata se vrši naknadno, putem ugovora. Obavezno je da studenti/ice imaju svoje bankovne račune.

Sve dodatne upite možete slati na: bhigf@oneworldplatform.net.

Sretno!

(STUDOMAT.ba)