Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

– Dogovorili smo se, uzimajući u obzir sve interese, da uz uvođenje besplatnog sistematskog preventivnog pregleda pristanemo i na isplatu bonusa u slučaju rijetkog odlaska na bolovanje, rekao je predsjednik radničkog savjeta Daimlera Michael Brecht, a prenijeli su njemački mediji.

Daimler će radnicima koji tokom godine nisu izostali s posla zbog bolesti plaćati bonus u iznosu od 200 eura. Kritičari u ovom programu vide opasnost od skrivanja bolesti kod radnika jer je sad motivacija da se na posao odlazi unatoč narušenom zdravstvenom stanju, porasla.

Daimler je, u usporedbi s ostalim automobilskim kompanijama, poznat i po visokim godišnjim bonusima koji se određuju prema dobiti kompanije. Ove godine će radnici Daimlera, prema informacijama Frankfurter Allgemeine Zeitunga, dobiti bonus u iznosu od 5625 eura.

(N1)

Prethodni članakOtvoren konkurs za “Global UGRAD” program razmjene za akademsku 2017/18. godinu
Naredni članakDa li je fakultet garancija za uspjeh na poslu?

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.