Bolji savjet o depresiji nećete čuti

Na predavanju o crnim rupama na "Royal Institution" u Londonu, Stephen Hawking je iz interesantnog ugla prišao temi depresije koja muči mnoge ljude širom svijeta.


Foto: Stephen Hawking
Foto: Stephen Hawking

Kao metaforu za borbu sa ovim problemom iskoristio je, naravno, crne rupe u svemiru, dok je pričao o tome kako je prevazišao poteškoće sa kojima se susreo u životu.

– Poruka ovog predavanja je da crne rupe i nisu tako crne kako su predstavljene. One nisu više beskrajni zatvor kako se ranije smatralo. Stvari mogu da izađu iz crne rupe napolje i vjerovatno i u drugi univerzum. Pa, ako se osjetite kao da ste u crnoj rupi, nemojte da odustajete – postoji izlaz, zaključio je slavni naučnik.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Hawking ne samo što je brilijantan naučnik čija otkrića su “prevrnula” naučni svijet sa svih strana, već posjeduje i snažnu volju. Njemu je u 21. godini dijagnostifikovana bolest motornih neurona, a ljekari mu nisu dali više od dvije godine života.

Međutim, profesor Hawking ne samo što je preživeo još mnogo, mnogo godina, već je napravio velika otkrića, pisao knjige, drži predavanja i tako, nastavlja da inspiriše ljude širom svijeta.

Logično je da ga onda vrijedi poslušati, jer i u najcrnjim trenucima, samo je potrebno da se sjetite – uvijek postoji izlaz!

(Cafe.ba)