Biznis ideje: Kako da zaradite od kuće?

Ako potraga za poslom putem klasičnih kanala ne daje rezultate, možda je vrijeme da razmislite o samozapošljavanju.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ako ste razmišljali da sopstveni biznis pokrenete iz vaše fotelje, evo nekoliko ideja uz koje biste mogli dobro da zaradite.

Blogovi

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pisanje blogova nije samo zabavna online aktivnost kojom hranimo sopstveni ego, već je ujedno i pametna ideja za biznis. Kvalitetni blog s vjernom publikom može privući brojne oglašivače.

Postanite YouTube zvijezda

Na hiljade entuzijasta radi od kuće i snima YouTube video klipove i na tome još zarađuje. PewDiePie, jedan od najpoznatijih YouTube selebritija, zarađuje milione dolara godišnje snimajući smiješne video-snimke. Oni oglasi koji se pojavljuju prije samog videa možda su iritantni, ali donose novac YouTube korisnicima s velikim brojem sljedbenika kojima kompanija nudi dio marketinškog kolača.

Menadžer za društvene mreže

Većina kompanija shvata koliko je važno imati strategiju za upravljanje društvenim mrežama, ali ne može svako da priuštiti angažovanje agencije ili menadžera za komunikaciju. Ako su društvene mreže vaš drugi dom, ovo bi mogao da bude posao za vas.

Web dizajner

Web developing još je jedna specijalizovana vještina. Svakoj kompaniji potrebna je web podrška, a ako ste u tom pogledu potkovani, lako možete pokrenuti sopstveni posao od kuće.

Napišite e-knjigu

Elektronske knjige donijele su pravi bum u sektoru samostalnog izdavaštva autorima koji su dotad imali problema sa pronalaskom izdavača. Ako posjedujete specifično znanje, napišite e-knjigu i prodajte je na internetu. To bi mogao da bude izvrstan dodatan izvor prihoda.

Konsultovanje

Imate li bogato iskustvo u visoko cijenjenom području, razmotrite pokretanje sopstvenog konsultantskog biznisa. Mnoge kompanije za takve poslove preferiraju da angažuju spoljnog saradnika.

Briga o kućnim ljubimcima

Mnogi vlasnici za svoje kućne ljubimce spremni su da urade ama baš sve. U sektoru brige o kućnim ljubimcima postoji bezbroj mogućnosti za pokretanje nove kompanije.

Usluge čišćenja

Svako želi čistu kuću, ali mnogi nemaju vremena ili želje sami da se uhvate u koštac sa kućnim poslovima. Pokretanje sopstvenog servisa za čišćenje izvrsna je ideja za novi posao.

Intelektualne usluge

Velikom broju školaraca potrebna je pomoć prilikom svladavanja školskog gradiva, a ako imate iskustva sa matematikom, hemijom, fizikom ili stranim jezicima, razmislite o davanju instrukcija. Takođe, zašto na internetu ne biste ponudili časove svog jezika namijenjene strancima ili možda časove sviranja instrumenta.

(B92)