BH Futures Foundation dodjeljuje stipendije studentima tehničkih i srodnih oblasti

Bosnia & Herzegovina Futures Foundation otvorila je konkurs za studente prvog ciklusa studija iz Bosne i Hercegovine koji studiraju na fakultetima tehničkih ili drugih srodnih oblasti.


Bosnia Herzegovina BH Futures Foundation

Stipendiranje traje godinu dana. Osim novčane naknade, uključuje stručno usavršavanje, mentorstvo u tehničkom i rukovodstvenom smislu, mogućnost za obavljanje lokalne ili međunarodne prakse i još mnogo toga što bi moglo pomoći studentima u izgradnji njihove akademske i profesionalne karijere.

Konkretno, stipendije će se isplaćivati u dva dijela, odnosno 900 KM po semestru. Kroz stipendiju BH Futures Fondation stipendisti će imati priliku i upoznati profesionalce iz svoje oblasti, kao i steći radno iskustvo u BiH ili inostranstvu u tromjesečnom periodu od jula do septembra. Također, stipendistima se otvara prilike da prisustvuju različitim stručnim konferencijama, kao i prilika za volontiranje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kandidati će biti rangirani da osnovu dosadašnjeg uspjeha te socijalnih prilika u porodici.

Prijave se vrše online, a rok je 20. februar.

Iz Fondacije navode kako vjeruju da studenti ne bi trebali propustiti ovu odličnu priliku za kvalitetnu edukaciju.

Fondaciju su u decembru 2015. godine osnovali Edhem i Rešad Ćustović, nekadašnje izbjeglice iz BiH u Australiji koji danas tamo žive i rade, s ciljem „pružanja pomoći mladima i razbijanja etničkih barijera snagom tehnologije i obrazovanja“.

(STUDOMAT.ba)