BEST Mostar: Lokalno inženjersko takmičenje EBEC Mostar – Dani inženjera 2015

Tehnički klub Univerziteta Džemal Bijedić – BEST Mostar organizuje lokalno inženjersko takmičenje EBEC Mostar koje će biti održano 20. aprila ove godine.


ebec mostar

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar organizuje lokalno inženjersko takmičenje EBEC Mostar koje će biti održano 20. aprila ove godine.

EBEC (eng. European BEST Engineering Competiton) je jedan od najvažnijih događaja koje organizuje BEST. Sastoji se od tri nivoa: lokalnog, regionalnog i finalnog.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Samo takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije i to: Case Study (pronalaženje hipotetskih rješenja zadanog problema) i Team Design (praktična rješenja određenog problema).

Kategorija Team Design pred takmičare stavlja zadatak da od zadatih materijala konstruišu i izrade određenu mašinu ili konstrukciju koja obavlja neki zadatak. Za razliku od timskog dizajna gdje će studenti izrađivati praktično riješenje datog problema, u kategoriji Case Study takmičari će imati priliku da predlože inovativna riješenja datih realnih ili zamišljenih problema.

Pobjednici lokalnog takmičenja će dobiti priliku da svoje znanje i vještine okušaju i na regionalnom takmičenju u Beogradu u maju ove godine, te priliku da kao pobjednici regionalnog takmičenja osvoje put na finalno takmičenje koje će se ove godine održati u Portu.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije, navodi se na kraju saopštenja iz ove organizacije.

(STUDOMAT.ba)